Mart 19, 2024

🇪🇸 BARCELONA BASKETBOL TURNUVASI 2019 – Uluslararası Altyapı Kulüpleri Şampiyonası

BARSELONA 2019 ULUSLARARASI ALTYAPI KULÜPLER BASKETBOL ŞAMPİYONASI

Eurobasket tarafından 2 dönem halinde (23-29 Haziran 2019 / 30 Haziran-7 Temmuz 2019) organize ettiğimiz “2019 Barcelona Uluslararası Basketbol Altyapı Kulüpler Şampiyonası”nı Lloret de Mar şehrinde düzenlendik.

2019 yılında Ekare Spor Kulübü ve Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları ilk defa katılırken, Basketbolun Yıldızları Spor Kulübü ikinci defa katılım gösterdi. Starların Doğuşu Spor Kulübü ise 7 nci defa turnuvada madalya elde etti.

 

KATILIMCI TAKIMLAR VE DERECELERİ

EKARE SK – HİDAYET TÜRKOĞLU BASKETBOL OKULLARI

MEN 2005 Şampiyon
WOMAN 2003 4 ncü

STARLARIN DOĞUŞU SPOR KULÜBÜ

MEN 2008 Şampiyon

BASKETBOLUN YILDIZLARI SK

MEN 2001 Şampiyon
MEN 2010 Şampiyon

 

TURNUVADA TAKIMLARIMIZ

2019 yılında Ekare Spor Kulübü ve Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları ilk defa katılırken, Basketbolun Yıldızları Spor Kulübü ikinci defa katılım gösterdi. Starların Doğuşu Spor Kulübü ise 7 nci defa turnuvada madalya elde etti.

Ekare SK ve Hidayet Türkoğlu Basketbol Okullarının ilk defa katıldığı Barcelona turnuvasına kamp sorumlusu Erem Orcay ile katıldı. 2005 doğumlu erkek takımı şampiyon olurken, 2003 doğumlu kız takımları 4 ncü oldu.

Starların Doğuşu Spor Kulübü 7 yıldır olduğu gibi Özbay Kılınç ile katıldı, 2008 doğumlu takımı şampiyon oldu.

Basketbolun Yıldızları SK Barcelona’daki 2 nci yıllarında Mustafa Damla, kulüp yöneticisi Cihan Külünk ile katıldı. 2002 doğumlu takımı turnuvayı şampiyonlukla kapatırken 2010 doğumlu takımı ilk defa katıldığı turnuvayı şampiyonlukla noktaladı.

 

Barcelona Stadı Camp Nou

Perşembe günü en çok yorulduğumuz gün oldu. Çünkü güne 1 asırdır tamamlanamayan Sagrada Familia başladı. Ünlü mimar Gaudi’nin 1883 yılında yapımına başladığı ve 100 yıldan fazladır yapımına devam edilen eseri. Resimlerimizi çekip turumuza devam ettik.

Ardından adresimiz Dünya’nın en büyük ikinci stadyumu olan CAMP NOU. Müzedeki orijinal kupalar ve sporcu ödülleri ile resim çekindikten sonra soyunma odaları ve stat çıkış tünelinden geçerek dünyanın 2 inci büyük stadının içine girdik. Ardından dünyanın en büyük, pazarlama harikası Barça Store’da turumuzu tamamladık.

 

NBA Cafe, NBA Store

Turumuza Avrupa’nın tek, dünyanın 7 nci NBA Cafe’si ile devam ettik. Öğle yemeğimizi yerken aynı zamanda basketbol müzesini izleme fırsatı bulduk.

Serbest zaman öncesi son aktivitemiz Avrupa’nın tek NBA Store’u ve Foot Locker Hoop.

 

Pierre Oriola Basketbol Akademi Ziyaretimiz

Barcelona Basketbol takım sporcusu Pierre Oriola tarafından yönetilen Pierre Oriola Basketball Academy ‘de antrenmanlara katılan sporcularımız keyifli bir zaman geçirirken aynı zamanda da forvet pozisyonu ve şut konusunda eğitim aldılar.

 

TURNUVA PROGRAMI

Bir yanıt yazın