Haziran 3, 2023

🇪🇸 BARCELONA BASKETBOL TURNUVASI 2015 – Uluslararası Altyapı Kulüpleri Şampiyonası

BARSELONA 2015 ULUSLARARASI ALTYAPI KULÜPLER BASKETBOL ŞAMPİYONASI

Eurobasket tarafından 28 Haziran – 4 Temmuz 2015 tarihleri arasında organize ettiğimiz “2015 Barcelona Uluslararası Basketbol Altyapı Kulüpler Şampiyonası”nı Lloret de Mar şehrinde düzenlendik.

2015 yılında Çağdaşlar Spor Kulübü ilk defa katılım gösterirken, Starların Doğuşu Spor Kulübü ise ikinci defa turnuvada önemli derece elde etti.

 

Katılımcı Takımlar ve Dereceleri

STARLARIN DOĞUŞU SPOR KULÜBÜ

MEN 2003 Şampiyon
ÇAĞDAŞLAR SPOR KULÜBÜ

MEN 2002 Şampiyon
MIX 2000 Finalist
BEYLERBEYİ BASKETBOL

MEN 1998 Finalist
MEN 1999 3.lük
MEN 2000 3.lük
MEN 2002 4.lük

 

Şampiyonlar Barselona Turunda

Grup maçlarının tamamlanması sonrasında gezmek artık en çok onların hakkı. Sabah geç kahvaltı ile güne başladık. Ardından bizi bekleyen otobüslerimizle Barcelona’ya doğru yola çıktık.

İlk rotamız Sagrada Familia; Yüz yıldır bitmeyen, Barcelona’nın mimarı Gaudi’nin çizdiği devasa kilise.

Ardından Dünyanın en büyük 2. stadyumu Camp Nou’ya gittik. 2013 Şampiyonlar ligi kupasını görme fırsatı bulduğumuz ancak akşamki Shakira konseri dolayısı ile çim zemine inemediğimiz bir gezi oldu.

Ardından Stadyumun altında bulunan Barça Store da yaklaşık 1 saat zaman geçirdik.

Otobüslerimizle tarihe yolculukta Barselona Olimpiyat Stadyumu’na gittik. İlk olarak 1927 yılında 1936 Olimpiyat oyunları adaylığı için yapılmıştır. Ancak 2.Dünya Savaşı dolayısı ile Almanya’nın devreye girmesi ile elinden alınmıştır. 1992 Olimpiyat oyunlarının ana stadyumu olmuştur. 1975’te Formula 1 İspanya Grand Prix’i yapıldığı dönemde yarış pisti için padok olarak kullanılmıştır.

Ardından Barcelona’nın merkezi Katalunya Meydanına ulaştık. Burada yaklaşık 5 saat serbest zaman geçiren sporcularımız ailelerine hediyeler aldı. Veliler ise Barcelona’da güzel bir gün geçirdi.

 

Turnuva Programı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir